Kost og tennis

Frokost

Det er ligesom i enhver anden sportsgren – og livet i øvrigt – vigtigt at spise fornuftig, når man dyrker tennis. Denne artikel er målrettet dig som nybegynder fra 6-15 år, som skal i gang med tennissporten. Du har lige tilmeldt dig en camp hos TennisCamp, og du vil gerne fortsætte med tennissporten. Men hvad er godt at vide om tennis og kost?

Du ved sikkert, at du skal spise varieret, dvs. lidt af hvert. Det gælder om, at få dækket sit energibehov hver dag. Der skal nok kulhydrater, proteiner samt fedt i kroppen. Vitaminer og mineraler skal der også til. Får du tilstrækkelig sund og varieret kost, så er du dækket ind. Så enkelt er det!

Når du spiller tennis, så bruger du mange kulhydrater. Inden du skal ud og spille en lang kamp, kan du derfor med fordel opbygge dine kulhydratdepoter(glykogendepoter) på forhånd. Spis aftenen inden en masse såkaldte ”langsomme” kulhydrater. De giver dig mulighed for at holde energien oppe i længere tid under kampen. Det kan være en god portion grovpasta, ris, rugbrød og grønsager. Det vil sikre kroppen, det som hedder ”fibre”.

Sukker, vand og banan under træning

Under en lang kamp eller træning kan man have behov for andet end vand. Her kan du tilsætte lidt salt i vanddunken. De fleste drikke er blandet omkring 20 mmol salt pr. liter. Ved varme forhold skal der drikkes ekstra meget. Når det er meget varmt, så skal der ikke indtages så meget sukker(ca. 50 gram sukker pr. liter) sammen med vand. Ved kolde omgivelser kan du indtage lidt mere sukker ved hård træning/kamp(ca. 100 gram sukker). Bemærk, at hvis du spiller en times tid ved normale forhold i stille og roligt tempo, så spis og drik blot på forhånd. Her behøver du ikke tænke over mad og drikke.

Hvis du er i gang i mange timer, så kan det være nødvendig med lidt hurtige kulhydrater i kroppen. Det sunde alternativ – og meget anvendte i tennispauserne – er en banan. Det kan også være en muslibar, figenstang eller andet. Du kan være heldig, at finde noget af det i din velkomsttaske fra TennisCamp 😉

Go kamp!

Kilde: Mikael Bonde Lytzen. Skolelærer, diplomtræner og medstifter af TennisCamp.

Share This